Friday, March 4, 2011

...::: MRSM Felda, Sungkai :::...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh…
Alhamdulillah, seinfiniti kesyukuran dipanjatkan kepada ilahi…
Ana masih lagi dalam keadaan yang baik dan bahagia…
Bahagia???...
insyaAllah…
tapi bahagia dalam terseksa…
sebab aper?...
nak balik kampung x boleh…
x pa…
sabar yer husna???...
nanti abis sumer eseimen…
cabut la…
hiiiii…
dah lama x buka blog nie…
dah penuh dah sawang kat blog ana yang biasa lagi dhaif nie…
sebenarnya ana baru balik dari sungkai nie…
ada program cikit kat sana…
jam 7 malam kami bertolak…
mula2 segan bangat sebab 1 bas ngn muslimin…
hadoiii…
gambar hiasan

dah la dorang naik dl…
jadi muslimat terpaksa melalui muslimin dl…
perhhhh…
tawaduk jalan…
astghfirullahalazim…
masa nie kami2 nak ke MRSM Felda, Sungkai…
ada ceramah kat sana…
sebelum sampai kami singgah jap kat Masjid Ehsaniah Kampung Kelan…
untuk solat maghrib…
lepas tuuu…
driver tu jalan ja…
last2 kami semua makan buah langsat…
hiiii…
jadi, kami pun patah balik…
yang muslimin pun x perasan yg SEK tu dah terlepas…
akhirnya, selamat juga kami sampai di sana…
perjalanan kami memakan masa selama 1 jam lebih…
jauh juga lah…
sampai ja, terpegun kami…
subhanallah…
cantiknyer sekolah dorg…
kalah campus kami tuuu…
memang berbezalah…
kami terus ke surau…
mak aiiii…
besor suraunyer…
macam masjid dah…
dewan tempat ceramah diadakan tu x usah cakap la…
besar dan cantik…
alhamdulillah…
Dengar org berzanji dalam majlis tadi…
Bestttt!!!...
Tapi ada ja yg tertidur…
gambar hiasan

  semuanya berjalan ngn baik…
dalam jam 11 malam kami keluar dewan…
dan terus bertolak balik ke upsi…
sambil2 tu kami makan2 dalam bas…
hiiii….
Pakcik3, jangan marah ea???...
Akhirnya kami tertidur hinggalah sampai ke kolej…
Aser seronok sangat boleh kuar jalan2…
Lupa semua eseimen yg bertimbun nie…
Alhamdulilah…
Paling x sangka…
Sorg akak tu cakap…
Nnt kami2 akan dapat sijil…
Kami semua…
“ha???...dapat sijil???...dengar ceramah pun dapat sijil???...”
Hiiii…
Ok la tu kan???....
Tapi yg penting…
Ilmu yg diperoleh dari majlis tuuu…
Sijil x penting punnn…
Kan3…
Ok la…
Tamat disini saja ana bercerita…
Wallahua’lam…
P/s : alhamdulillah, minggu nie aser ok cikit berbanding minggu lepas…Kat khar pun banyak bt xtvt yg bermanfaat…Hilang la cikit aser sedih ana nie…Jalan2 kat pesta buku…Ternampak 1 buku “Begitu Romantis Rasulullah SAW”…belek2 aser macam best…tapi buku nie hanya untuk org yg nak atau sudah ****** saja kot...hiii sambil2 dok menunggu tarikh    …::: 23 mac 2011 :::…






1 comment:

  1. Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
    http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...